Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB:s lägesrapport inför vårfloden - vecka 14

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-04-08 kl. 11:24
Landet är till stor del snöfritt upp till Hjälmaren - Mälardalen med undantag för skogsområden i Småland och i Örebro län. Läget är lugnt och flödena börjar avta i landets sydligare delar och vårfloden har flyttats norrut.
För närvarande råder varning för höga flöden i Stångån samt i små och medelstora vattendrag i nordöstra Götaland och sydligaste Svealand. Inga varningar är utfärdade med varningsnivå 2.
 
Sammanfattningsvis kan sägas att läget är lugnt och att flödena börjar avta i landets sydligare delar och att vårfloden flyttats norrut och återfinns nu i höjd med Hjälmaren- och Mälarområdet. Många län avslutar i och med den vecka sin rapportering.
 
Kontakt:
Barbro Näslund Landenmark barbro.naslund-landenmark@msb.se