Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB välkomnar Vansbro och Värnamo till kampanjen Making Cities Resilient

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-05-26 kl. 13:28 | Uppdaterad:2015-06-10 kl. 14:50
Vansbro kommun och Värnamo kommun har anslutit sig till UNISDR:s Making Cities Resilient-kampanj. Genom att delta i kampanjen får kommunen stöd och verktyg för att bygga resiliens på lokal nivå, dvs. skapa ett hållbart samhälle som kan möta framtidens förändringar. Kommuner får även möjlighet till nya internationella kontakter.

De andra kommuner från Sverige som är med i kampanjen är Arvika, Göteborg, Jokkmokk, Jönköping, Karlstad, Kristianstad. Malmö, Vansbro, Vellinge samt Ängelholm. Dessa kommuner har startat ett nätverk som träffas två gånger per år för att byta erfarenheter och kunskap.

Att vara med i kampanjen är frivilligt för kommunerna runt om i världen och förmånerna är många. För att en kommun ska kunna ingå i kampanjen måste frågan först lyftas upp i kommunstyrelsen där det genom ett beslut godkänds att kommunen vill vara med i kampanjen.

Sendai Framework for Disaster Risk Reduction (2015-2030) fastställdes av FN:s länder under den 3:e världskonferensen om katastrofriskreducering som ägde rum i mars 2015.

Kontakt:
Janet Edwards Janet.Edwards@msb.se