Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Fem nya översiktliga översvämningskarteringar klara

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-12-21 kl. 15:58
MSB fortsätter att kartera de svenska vattendragen och ett 70-tal är nu klara.
De översiktliga översvämningskarteringarna av Köpingsån/Kölstaån, Norralaån, Nätraån, Skräbeån och Storån/Stångån har färdigställts och rapporterna finns nu att ladda ner från MSB:s hemsida. Dessutom har karteringen av Viskan reviderats och den gamla rapporten har bytts ut.
 
Med rapporterna följer också GIS-filer som visar hur vattnet breder ut sig vid 100-årsflödet och det beräknade högsta flödet. Dessa lämnas ut på begäran men kommer även att kunna hämtas ner från MSB:s hemsida inom en snar framtid.
 
Kartläggningen är översiktlig och därmed begränsad till att gälla för övergripande insatsplanering av räddningstjänstens arbete och som översiktligt underlag vid kommunens riskhantering och samhällsplanering.
 
För närvarande karteras Eksjöån, Höje å, Kilaån, Lillpiteälven, Rokån och Ronnebyån. Karteringarna beräknas vara slutförda under sommaren 2011.
 
Kontakt: