Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Forum för naturkatastrofer 2018

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-28 kl. 11:06
Centrum för naturkatastrofslära (CNDS) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) välkomnar dig till Forum för naturkatastrofer den 15 november 2018 i Karlstad!

Forum är en mötesplats för kunskapsutbyte och dialog kopplat till naturolyckor och naturkatastrofer samt anpassning av Sverige till ett förändrat klimat. Eventet vänder sig till beslutsfattare och yrkesverksamma vid myndigheter, länsstyrelser, kommuner, företag och frivillig- organisationer samt till forskare och doktorander. Forum arrangeras nu för femte gången och har över åren bidragit till meningsfulla diskussioner och förstärkta nätverk.

I år arrangeras Forum av Centrum för naturkatastrofslära (CNDS) i samarbete med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och kommer att fokusera på följande frågor:

  • Vad är samhällets skador och kostnader för naturolyckor och naturkatastrofer?
  • Hur kan vi använda data och varandras erfarenheter för att minska samhällets sårbarheter för naturolyckor och naturkatastrofer?

I årets Forum för naturkatastrofer diskuteras samhällets skador och kostnader för katastrofer från ett globalt till ett lokalt perspektiv. Vi kommer att diskutera tillgång till data, metodik för användande av data, och hur data kan och får användas. Dagen tar också upp frågor om vem som bär ansvaret för olika skadeförebyggande åtgärder och hur vi kan lära oss av varandra och förstärka samarbetet mellan olika aktörer.

Forumet hålls huvudsakligen på svenska, men med några inslag på engelska. Deltagandet är kostnadsfritt och inkluderar fika och lunch, men anmälan krävs.

Läs mer i bifogad inbjudan.

Varmt välkommen att anmäla dig här nu!