Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Appen BRANDRISK Ute – snart också för Android

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-06-14 kl. 11:44
Under Valborg släppte DinSäkerhet.se appen BRANDRISK Ute för Iphone och ipad. Appen har blivit efterfrågad från både privatpersoner och många räddningstjänster och har laddats ner av flera tusen användare. Nu går MSB vidare och utvecklar den också för den mobila plattformen Android.
- Appen BRANDRISK Ute använder mobiltelefonens GPS för att visa uppgifter om hur stor gräsbrand- och skogsbrandrisken är på just den plats där man för tillfället befinner sig,  förklarar Marcus Årskog, kommunikatör på MSB.
 
- Det går också att söka rätt på aktuell brandrisk och prognos för annan ort. Allmänheten får också praktiska tips genom film och checklistor om hur man eldar säkrare i naturen. 
 
Appen för Android beräknas vara klar i slutet av juni.
 
Kontakt:
No such user