Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Anmäl dig till utbildning inom skogsbrandsläckning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-31 kl. 15:54
Ta del av nya rön och öka kompetensen inom släckning och förebyggande av skogsbränder. Utbildningen är avgiftsfri. På SLU:s webbplats (länk nedan) hittar du tid och plats för kurserna.
Under senare tid har bränning blivit ett allt viktigare redskap för naturvårdsarbetet både inom skogsbruket och inom skötseln av naturreservat.
 
Skogsstyrelsen har därför beviljat pengar från landsbygdsprogrammets kompetensutvecklingsmedel till tvåårsprojektet Kompetensutveckling inom brand och bränning, som leds från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Umeå.

Tre utbildningar

Tre utbildningsmoduler med olika inriktning erbjuds:
  • Grundläggande bränningskunskap med fokus på eftersläckning och bevakning (2 dagar + litteratur).
  • Brand och bränningsteknik. (3+3 dagar + litteratur).
  • Planering och ledning av naturvårdsbränning. (3+3 dagar + litteratur).
Kurserna är avgiftsfria och vänder sig främst till fristående entreprenörer, tjänstemän inom skogsbranschen och den statliga naturvården samt kommunernas räddningstjänster.

För mer information

Anders Granström, projektledare
Skogens ekologi och skötsel
SLU, Umeå
 
Kontakt:
Leif Sandahl Leif.Sandahl@msb.se