Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nationell lägesbild

Tipsa om artikeln

MSB föreslår stärkt krisberedskap hos Migrationsverket

2016-04-07 kl. 10:08
MSB har för regeringen föreslagit att Migrationsverket ska ingå i krisberedskapsförordningen. Höstens flyktingsituation har visat att Migrationsverket bör vara en av de myndigheter som på detta sätt pekas ut i förordningen.

Färre och enklare lägesbilder om flyktingsituationen

2016-02-03 kl. 16:37
MSB:s särskilda lägesrapportering med anledning av flyktingsituationen kommer framöver att ske mer sällan och på en mindre ambitiös nivå än de senaste månaderna.

Nationell lägesbild vecka 3

2016-01-20 kl. 08:37
Antalet asylsökande som kommer till Sverige fortsätter att minska, men läget är fortfarande ansträngt inom vissa områden. Flera aktörer ställer nu om för att långsiktigt ta hand om de som kom under 2015, samt för att ha beredskap om antalet asylsökande snabbt skulle öka igen.

Nationell lägesbild vecka 51

2015-12-16 kl. 12:32
Antalet personer som söker asyl i Sverige minskar, men läget är fortfarande ansträngt inom vissa områden. Många ensamkommande barn får inte det stöd de behöver. Det pågår förberedelser för att asylsökande inte ska bli utan tak över huvudet under jul- och nyår.

Nationell lägesbild vecka 50

2015-12-09 kl. 09:33
Flera kommuner hjälper nu de mest ansträngda ankomstkommunerna med att ta emot ensamkommande barn. Samtidigt har läget förbättrats på Malmömässan.

Nationell lägesbild vecka 49

2015-12-02 kl. 11:20
Trots att antalet asylsökande har minskat den senaste veckan så är det fortsatt svårt att ordna boende till flyktingar och ta hand om ensamkommande barn på ett bra sätt. Fler ankomstkommuner har dock tillkommit, vilket kan hjälpa de kommuner som tar emot mest flyktingar.

Nationell lägesbild vecka 48

2015-11-25 kl. 14:58
MSB samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Myndigheter förväntas, utifrån sitt ansvar, omsätta lägesbilden i åtgärder. Lägesbilden redogör för områden där mer måste göras. Situationen är mycket ansträngd när det gäller att ordna tak över huvudet och att ta hand om ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 47

2015-11-18 kl. 09:06
MSB samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är fortfarande mycket ansträngd när det gäller att ordna tak över huvudet och att ta hand om ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 46

2015-11-10 kl. 18:00
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. En utmaning är fortfarande att hantera situationen med ett stort antal asylsökande utan att ordinarie samhällsviktig verksamhet drabbas. Läget är framför allt ansträngt när det gäller boenden för asylsökande och omhändertagande av ensamkommande barn.

Nationell lägesbild vecka 45

2015-11-03 kl. 17:02
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, samordnar myndigheternas hantering av flyktingsituationen i Sverige. Situationen är ansträngd framförallt när det gäller boendelösningar för asylsökande. Flera kommuner har svårt att ordna vård, skola och omsorg åt alla. Även förmågan att ta hand om ensamkommande barn är starkt utmanad.
1 2