Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Observatörsprogrammet under oljeskyddsövningen Balex Delta 18

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-05-02 kl. 09:30
Den 27-30 augusti går den årliga oljeskyddsövningen HELCOM Balex Delta 18 av stapeln, denna gång i Karlskrona under ledning av Kustbevakningen. MSB ansvarar för observatörsprogrammet.

Övningen har delfinansiering från EU och är ett flaggskeppsprojekt för EU:s strategi för Östersjöregionen. MSB har under flera år aktivt jobbat för att öka samverkan mellan aktörerna till sjöss och på strand inom HELCOM och vi har drivit på för en förbättrad övningsmetodik inom HELCOM. Övning på strand ska i framtiden vara ett kontinuerligt inslag i HELCOMs övningsverksamhet, antingen fristående eller i samband med Balex Delta.

MSB ansvarar för observatörsprogrammet, och utöver de inbjudna EU-observatörerna kommer det att finnas ett begränsat antal platser för svenska observatörer. Deltagande, inklusive de flesta måltider, är kostnadsfritt, medan resa och logi bekostas av deltagarna själva.

Anmäl intresse senast den 20 maj via länken nedan.

Intresseanmälan observatör på HELCOM Balex Delta 2018

För mer information kontakta Camilla Mörn, camilla.morn@msb.se

Läs mer om övningen här

Kontakt:
No such user