Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nytt oljeskyddsförråd i Skåne

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-11-26 kl. 14:13
Idag har MSB en överenskommelse med Kustbevakningen kring lagerhållning och underhåll av oljeskyddsmateriel. Platserna där MSB har materiel i Kustbevakningens miljöskyddsförråd är Göteborg, Stockholm (Djurö), Gotland (Slite), Oskarshamn samt Härnösand.

Överenskommelsen med KBV om lagerhållning och underhåll av MSB:s oljeskyddsmateriel anser båda myndigheterna fungerar mycket väl och ser fördelar med en samlokalisering både ur samordning/samverkansperspektiv samt samutnyttjande av både personal och materiel vid en händelse, då båda myndigheterna ofta agerar. En sådan lösning är även positiv ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Resurser vid en stor oljehändelse kommer alltid att vara begränsade både från den lokala nivån samt ur ett samhälleligt perspektiv. Detta gör att alla möjligheter till att optimera resurser måste tas om hand.

KBV har nyligen färdigställt en ny Kuststation i Malmö. Kuststationen i Höllviken flyttades till Malmö och bildar tillsammans med kuststationen i Helsingborg den nya kuststationen. Kustbevakningen kommer vid den nya kuststationen att lagerhålla viss oljeskyddsmateriel tillsammans med ett antal båtar. MSB har under en längre tid tittat på möjligheter att lagerhålla oljeskyddsresurser i södra Sverige. Den nya kuststationen i Malmö har gott om lageryta har därför har MSB beslutat att införskaffa materiel till ytterligare en oljeskyddsdepå belägen i Malmö. Planen är att den nya depån ska vara klar i slutet av 2019.

Läs mer om MSB:s oljeskyddsdepåer i Sverige

Kontakt:
Fredrika Lindholm Fredrika.Lindholm@msb.se