Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Balex Delta 2018 projektets avslutningskonferens 9-10 april

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2019-03-13 kl. 13:33 | Uppdaterad:2019-03-13 kl. 13:34
Välkommen på Balex Delta 2018 projektets avslutningskonferens med ”Lessons identified” från den stora oljeskyddsövningen i Karlskrona i augusti 2018. Balex är HELCOMs gemensamma övningsserie för oljebekämpning i Östersjöregionen och övningen roterar årligen mellan länderna. 2018 var Sverige värd för övningen som genomfördes som ett EU projekt under Kustbevakningens ledning. 2018-års övning skilde sig på många sätt från tidigare övningar och har genererat många värdefulla lärdomar. Konferensspråket är engelska

En seminarieövning genomfördes på strand parallellt med en fältövning till sjöss. Samverkan mellan aktörer till sjöss och på strand är en särskild punkt på dagordningen.

MSB vill därför rikta en särskild inbjudan till aktörer som har del av ansvaret att hantera olyckan när oljan når strand. Vi har genom EU projektet möjlighet att bekosta resor och uppehälle för ett begränsat antal deltagare från Sverige. Prioritet ges företrädare från kommuner och länsstyrelser (Räddningstjänst/miljö/beredskap).

Se programmet här

Läs mer om övningen och projektet här

Intresseanmälan görs till sonja.dobo@msb.se

Rapport HELCOM Balex Delta 2018

Kontakt: