Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Aktörsgemensamt CBRNE-möte 5 september

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2018-09-28 kl. 11:09
Den 5 september genomfördes ett Aktörsgemensamt CBRNE-möte i Stockholm med ca ett 100-tal deltagare från såväl nationella, regional som lokala aktörer och näringsliv. - Mötet riktar sig till dem som arbetar med frågor inom området CBRNE (farliga ämnen) på alla nivåer och inom samtliga samhällssektorer och de brukar vara välbesökta. Vi som jobbar med samordning av CBRNE-frågor är väldigt glada över att det är så stort engagemang i frågorna, säger Mirja Lenz Torbjörnsson på MSB.
Till varje möte förbereder olika aktörer presentationer som sådant som är på gång inom området eller berättar mer om sitt uppdrag ur ett aktörsgemensamt perspektiv.
-
På detta senaste möte fick vi bland annat ta del av presentationer från ISP- Inspektionen för strategiska produkter om myndighetens uppdrag och om kemvapenkonventionen, säger Mirja Lenz Torbjörnsson. 

 Viktigt forum

 
Det aktörsgemensamma CBRNE-mötet är också ett viktigt forum för informera om det senaste inom det aktörsgemensamma arbetet kring strategin. Och MSB har möjlighet att redovisa vad som är nytt på området. 
- Därför fick presentationer om den utbildningskartläggning (utbildningar inom CBRNE-området) som genomförs nu inom ramen för den aktörsgemensamma strategin och om det senaste om vad som händer på EU-området och inom, nyligen genomförda övningar.  Dessutom redovisades resultat från ett 2:4 projekt om förstärkt skydd av kritisk infrastruktur som leds av FOI. Dagen avslutas med ett block om kommunikation, kommunikatörsnätverk och kriskommunikation som integrerad del av samverkan och ledning, avslutar Mirja Lenz Torbjörnsson. 

Maria Muribi, Försvarsmakten och Anna Schiller, Samariten ambulans
presenterar
den utbildningskartläggning som genomförs inom ramen
för arbetet med den
aktörsgemensamma CBRNE-strategin. 

Kontakt:
Maria Pålsson Maria.Palsson@msb.se