Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Aktörsgemensamt CBRNE-möte 23 augusti

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-08-29 kl. 13:25
Årets sista aktörsgemensamma CBRNE-möte ägde rum 23 augusti.

Mötet inleddes av Niklas Andrén, chef för MSB:s enhet för samverkan och ledning. Niklas berättade om Nationell risk- och förmågebedömning, NRFB, och om MSB:s inriktning för kommande år. Niklas återkopplade till föregående aktörsgemensamma CBRNE-möte och pratade om riktlinjerna för anslag 2:4 krisberedskap, som var ett av dagens teman.

Mirja Lenz Torbjörnsson och Ingrid Persson från MSB, berättade om resultatet från de behovsanalyser som genomförts inom de prioriterade områdena Katastrofmedicin och VMA. Ingrid poängterade vikten av att utforma bra risk- och sårbarhetsanalyser ur ett CBRNE-perspektiv, som sedan ligger till grund för Nationell risk- och förmågebedömning.

Dagen fortsatte med tema 2:4-projekt och tema dricksvatten samt avslutades med en presentation av myndighetsjurist Anna Trulsson från MSB, om sekretess och säkerhetsskydd.

Nästa aktörsgemensamma CBRNE-möte äger rum 24-25 januari 2018.

Presentationer finns att ta del av här

Kontakt: Stina Wessling stina@wessling@msb.se