Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Reviderat informationsmaterial om brandfarliga varor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-08-22 kl. 14:14 | Uppdaterad:2016-09-02 kl. 16:26

MSB har reviderat följande informationsskrifter om brandfarliga varor:

  • Skåp för förvaring
  • Kontroll av gasolcisterner
  • Gasol i skolor
  • Gasol i restauranger
  • Hantering på laboratorium

Skyltar och i vissa fall rörmärkning har uppdaterats så de nu stämmer överens med nya krav (med piktogram enligt CLP). I och med Arbetsmiljöverkets reviderade föreskrifter räcker nu inte skylt med gasflaska där t.ex. gasolflaskor förvaras. Skylt med flamma behövs också.

I skrifterna om gasol i skolor respektiver restauranger finns förtydliganden om brandteknisk avskiljning och tydligare tabeller. Notera att avstånd mellan ventilationsöppningar i skåp och ventilationsintag/fönster har sänkts till 1 meter. Rörgenomföringar tätas nu utomhus i stället för inomhus, för att minska risken för rostangrepp.

I informationsskriften om skåp framgår nu att förvaring i brandklassade skåp i butiker kan innebära att större mängder kan tillåtas.

Till Informationsmaterialet om brandfarliga varor/

Kontakt:
No such user