Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya föreskrifter om tillstånd för överföring, import och export av explosiva varor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-04-28 kl. 07:45
Från 1 juni 2016 gäller nya föreskrifter om tillstånd för överföring, import och export av explosiva varor.

Överföring och import av explosiva varor är tillståndspliktigt enligt lagen (2010:1011) om brandfarliga och explosiva varor (LBE) och från och med den 1 juni 2016 är också export av explosiva varor tillståndspliktigt.

MSB:s nya föreskrifter om tillstånd för överföring, import och export av explosiva varor innehåller två delar, dels begränsningar av och undantag från tillståndsplikten i LBE, dels krav som ska uppfyllas vid överföring av explosiva varor. Föreskrifterna är framtagna för att införa ett nytt EU-direktiv och för att vara anpassade till strukturen och reglerna i LBE.

Samtidigt som de nya föreskrifterna träder i kraft, upphör också de gamla föreskrifterna (SÄIFS 1997:5) att gälla, det vill säga den 1 juni 2016.

MSBFS 2016:4 föreskrifter om tillstånd för överföring, import och export av explosiva varor

Kontakt:
Joakim Agås joakim.agas@msb.se