Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya föreskrifter och allmänna råd om cisterner och rörledningar för brandfarliga vätskor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-10-01 kl. 07:50
Nya föreskrifter och allmänna råd om cisterner och rörledningar för brandfarliga vätskor börjar gälla den 1 november. Det är främst tre krav i de nu gällande föreskrifterna MSBFS 2011:8 som har reviderats.

Följande krav i MSBFS 2011:8 har fungerat mindre bra och har nu reviderats.

  • Kravet på att rörledningar utan tillräckligt korrosionsskydd ska bytas mot korrosionsskyddade (avsaknad av övergångsbestämmelse till 2 kap. 3 §).
  • Kravet på att anslutning för fyllning av cistern, om den enligt klassningsplan ger upphov till zon 0 eller 1, ska vara skyddad mot att en flamma går ner i cisternen (2 kap. 11 §).
  • Kravet på att avluftningsledning och gasåterföringsledning ska ha flamskydd där de enligt klassningsplan ger upphov till zon 0 eller 1 (2 kap. 12 §).

Mer information om förändringarna finns i konsekvensutredningen.

MSBFS 2014:5 föreskrifter och allmänna råd om cisterner och rörledningar för brandfarliga vätskor

Kontakt:
No such user