Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Nya allmänna råd om skyldigheter vid farlig verksamhet

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-03-06 kl. 07:55
Nya allmänna råd (MSBFS 2014:2) om skyldigheter vid farlig verksamhet beslutades den 4 mars och ersätter därmed SRVFS 2004:8.

De nya allmänna råden är uppdaterade och utvecklade innehållsmässigt med hänsyn till utveckling och erfarenheter sedan 2004. Två nya rubriker har tillkommit som behandlar planering för räddningsinsatser och information till allmänheten.

De allmänna råden riktar sig i första hand till ägare och verksamhetsutövare av farlig verksamhet och till länsstyrelserna som beslutar om vilka anläggningar som är farlig verksamhet, men de riktar sig även till kommunerna i de roller som dessa har i sammanhanget.


MSBFS 2014:2 allmänna råd om skyldigheter vid farlig verksamhet


Läs om farlig verksamhet enligt lagen om skydd mot olyckor

Kontakt:
Mikael Eriksson Mikael.Eriksson@msb.se