Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny version av bensinstationshandboken

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-04-08 kl. 13:54
Nu finns den nya versionen av bensinstationshandboken tillgänglig. Den uppdaterade versionen ska ge en tydligare bild av regelverk och tillämpningar för hantering av brandfarliga gaser och vätskor på bensinstationer.

Förändringar i den nya versionen:

  • Stationsbyggnad har införts som ett nytt begrepp och definierar när det kan vara möjligt att ha kortare avstånd inom bensinstationsområdet.
  • Informationen om cisterner och rörledningar har uppdaterats i enlighet med de nya föreskrifterna MSBFS 2014:5 om cisterner och rörledningar för brandfarliga vätskor.
  • Informationen kring arbeten i förbudsområden och klassade områden har utökats.
  • Information om sjöbensinstationer och containerstationer har införts. I den tidigare versionen fanns endast kortare stycken om respektive station.

Handbok: Hantering av brandfarliga gaser och vätskor på bensinstationer
Denna handbok är avsedd dels för verksamhetsutövare som vill ha en samlad presentation av regelverket och dess tillämpning på bensinstati...
Publikationsnummer:
MSB822
 
 
Kontakt:
No such user