Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Olycka vid tillverkning av högkoncentrerad väteperoxid - en olycksundersökning

Tipsa om artikeln
Sommaren 2010 skedde en dramatisk olycka vid tillverkning av högkoncentrerad väteperoxid. MSB har tillsammans med Arbetsmiljöverket undersökt vad som hände, i syfte att lära av olyckan och förebygga liknade händelser i framtiden.
Olyckan började med att en jonbytarkolonn öppnade på grund av ett högt övertryck, och ledde så småningom till ett tiotal explosioner varav två var kraftiga.
 
Då olycksförloppet delvis var oväntat gjordes en undersökning av händelsen. Syftet med undersökningen har varit att lära från olyckan och bättre förstå egenskaperna hos väteperoxid av hög koncentration.
 
Högkoncentrerad väteperoxid är en mycket ovanlig kemikalie ute i samhället.
 
Olycka vid tillverkning av högkoncentrerad väteperoxid
Sommaren 2010 skedde en dramatisk olycka vid en fabrik i Göteborgstrakten. Den småskaliga fabriken tillverkade 90%-ig väteperoxid ur 50%-ig
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB264
Antal
Ej i lager
 
Publicerad: 2011-04-21 kl. 10:48
Kontakt:
Lorens Van Dam lorens.van.dam@msb.se