Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny handbok: Cisterner för brandfarliga vätskor

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-12-04 kl. 09:03
Det är viktigt att veta vilka krav som ställs på en cistern för brandfarlig vätska och hur den ska skötas oavsett om du hyr eller äger en cistern. Handboken hjälper dig att välja rätt cistern och kontrollera att den, dess rörledningar och annan utrustning förblir i gott skick.
Det är MSB:s föreskrifter MSBFS 2011:8 som anger vilka krav som ställs på cisterner och rörledningar för brandfarlig vätska i Sverige samt hur, när och av vem, de ska kontrolleras.

Handboken riktar sig främst till dig som är småföretagare, konsult eller privatperson och ska använda, beställa, köpa, sälja, hyra, hyra ut eller importera en eller flera cisterner för brandfarliga vätskor. Även räddningstjänster har nytta av handboken t.ex. för att orientera sig bland kontrollerna.
 
Cisterner för brandfarliga vätskor
Handbok till MSB:s föreskrifter 2014:5. Handbok för dig som är småföretagare, konsult eller privatperson och ska använda, beställa, köpa,...
Publikationsnummer:
MSB489
 

 
Kontakt:
No such user