Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSBFS 2012:2 ersätter MSBFS 2010:3

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-04-04 kl. 07:50
Nya föreskrifter (MSBFS 2012:2) om identitetsmärkning och registrering av explosiva varor för civilt bruk har beslutats och börjar gälla omedelbart. Samtidigt upphävs MSBFS 2010:3.
Den nya författningen införlivar EU-direktivet 2008/43/EG om inrättandet av ett system för identifiering och spårning av explosiva varor för civilt bruk som senast ändrades genom direktivet 2012/4/EU.
 
Författningen föreskriver att alla explosiva varor för civilt bruk som släpps ut på marknaden ska vara märkta med en identitetsmärkning från och med den 5 april 2013. De som hanterar eller importerar sådana explosiva varor ska föra register över de explosiva varor som hanteras eller importeras från och med den 5 april 2015.
 
Författningen föreskriver också vad en identitetsmärkning ska innehålla och hur den ska utformas, samt vilka uppgifter som ska ingå i ett register och hur registret ska underhållas.
 
De tidigare föreskrifterna (MSBFS 2010:3), som skulle ha börjat gälla den 5 april 2012 upphävs nu när de nya föreskrifterna träder ikraft.
 
Kontakt: