Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Dispens för uppklassning av förråd för explosiva varor slutar gälla

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-05-20 kl. 13:12
Innehavare av explosiva varor som inte uppklassat sitt förråd kan bli av med sitt tillstånd vid årsskiftet.
Dispenserna för tillgreppsskydd på förråd för explosiva varor löper ut vid årsskiftet 2011/2012. 1 januari 2007 kom regler om krav på förbättrat inbrottsskydd av förråd för explosiva varor. I korthet innebär reglerna att tillgreppsskyddet skärptes. För att ge ägarna tid att byta ut sina förråd gavs dispens i fem år.
 
Ansvaret för tillstånd för och tillsyn av förråden ligger nu på kommunerna.
 
– Kommunerna bör vara medvetna om och informera om att nya krav ställs på högre säkerhetsklassning mot inbrott vid förvaring av explosiva varor. Förråd som inte uppgraderats vid årskiftet är därefter inte godkända för förvaring av explosiva varor. Det är därför viktigt att kommunerna kontaktar innehavare av förråd som inte uppgraderats för att informera om de krav som gäller efter 31 december 2011, säger Tony Carlsson, enheten för farliga ämnen på MSB.
 
Det är viktigt att vara medveten om att leveranstiderna för förråden från leverantörerna är långa och att det är hög tid att ta tag i problemet snarast.
 
 
 

Har du frågor?

Välkommen att kontakta Tony Carlsson, tony.carlsson@msb.se, 010-240 54 04, eller Helen Cerwall, helen.cerwall@msb.se, 010-240 53 42
Kontakt:
Tony Carlsson Tony.Carlsson@msb.se
No such user