Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Allmänna råd om försäljning av fyrverkerier upphävs

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2014-09-16 kl. 07:46
Statens räddningsverks allmänna råd och kommentarer (SRVFS 2008:6) om försäljning av fyrverkeriartiklar till konsumenter upphävs den 15 oktober. Istället finns ett informationsmaterial om tillstånd för försäljning av fyrverkerier publicerat på vår webbplats.

I det kontinuerliga regelarbetet har vi uppmärksammat att de allmänna råden är otydligt utformade och att texten är av informationskaraktär. Dessutom har författningarna, som de allmänna råden baseras på, reviderats sedan de allmänna råden gavs ut.

Vi har tagit fram ett informationsmaterial till den som ansöker om tillstånd för försäljning av fyrverkerier respektive ett metodstöd till kommunernas prövning av tillstånd för försäljning, som kan användas som vägledning istället för de allmänna råden.

SRVFS 2008:6 allmänna råd och kommentarer om försäljning av fyrverkeriartiklar till konsumenter

Försäljning av fyrverkerier (informationsmaterial)

Stöd till kommunerna

Kontakt:
Agneta Jansson Agneta.Jansson@msb.se