Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vad gör MSB rörande jordbävningen i Japan?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-13 kl. 12:34
MSB samordnar och underlättar för berörda aktörer att samverka för att hantera händelsen. Det gäller såväl informationssamordning som samordning av personella och materiella resurser.
För att underlätta gemensam kommunikation erbjuds informationstjänsterna Krisinformation.se och vid behov av avlastning för de ansvariga aktörerna ett myndighetsgemensamt callcenter. MSB erbjuder expertstöd i de fall det efterfrågas. Det finns en insatsberedskap så att förmågan att agera finns om behov uppstår. Vi agerar vid behov och skickar inte någon eller något utan att det först inkommit en förfrågan.

Vad gör MSB gällande kärnkraftsverkens påverkan?

Vad gäller jordbävningens påverkan på kärnkraftsverken i Japan följer MSB händelseutvecklingen och håller kontakt med framför allt Strålsäkerhetsmyndigheten och Utrikesdepartementet men även andra berörda myndigheter. Vi underlättar samverkan mellan berörda, både gällande information till allmänheten men också gällande personella och materiella resurser. Vi svarar på de frågor som kommer till MSB och vidarebefordrar frågor och kontakter till Strålsäkerhetsmyndigheten.

 

Läs mer om MSB:s arbete

Kontakt:
Nina Åkermark Nina.Akermark@msb.se