Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Tredje flyget till Haiti går idag

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-01-17 kl. 10:58
Idag söndag avgår det tredje flygplanet i MSB:s och Sveriges insats i Haiti. Det är ett passagerarplan som förutom MSB-personal, som ingår i styrkan som ska bygga baslägret för FN:s personal, också har med annan personal till FN som har uppgifter direkt för olika FN-organ. Dessutom har MSB erbjudit ett antal platser för hjälparbetare från Läkare utan gränser och Röda Korset, som också ska arbeta i Haiti.
Det C17-plan som kom iväg natten mot söndagen från Örebro har mellanlandat på Azorerna, där det står ett antal timmar för att besättningen ska vila. När och var det planet kan landa avgörs senare.

Fraktplanet som avgick från Arlanda i lördags har landat i Domiikanska Republiken. Där tar WFP och speditören över lasten, det vill säga utrustning för tältlägret som ska byggas upp i Haiti och ser till att den blir omlasta och kommer iväg till destinationen.
 
MSB förbereder för ytterliga insatser till Haiti, men inget är ännu klart om dessa.
Kontakt:
No such user