Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Bilden visar det basläger MSB uppförde på uppdrag av FN efter jordbävningen på Haiti.

Sverige bygger basläger i Pakistan för FN-personal

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-09-07 kl. 14:01
MSB har fått en förfrågan från FN att bygga ett basläger för cirka 70 personer för FN:s hjälparbete i Pakistan. Transporten av materiel och personal för bygget av baslägret går från Örebro flygplats och är planerad till slutet av denna vecka (vecka 36).
Lägret ska uppföras i Sukkur, som ligger i södra delen av Pakistan, och blir både bostad och kontor för FN-personal. 
 
Lägret byggs upp av 20 personer - varav tio svenskar - och drivs och underhålls sedan av ett tiotal personer från de deltagande länderna (personalen ersätts senare av lokal personal som utbildas under tiden).
 
- Det känns bra att vi kan göra en insats för hjälparbetet i Pakistan och vi är glada för att vi åter fått förtroendet av FN att bygga upp ett basläger, säger Ulrika Edén, projektledare för MSB:s medverkan i insatsen.
 
Lägret byggs i samarbete med MSB:s systermyndigheter i Storbritannien, Tyskland, Danmark, Norge, Finland och Estland inom ramen för IHP-samarbetet och kostar sammanlagt cirka 23 miljoner kronor. Den svenska delen bekostas delvis av Sida.
 
IHP (International Humanitarian Partnership) är ett samarbete om katastrofbistånd mellan ett antal europeiska länder (Tyskland, Storbritannien, Finland, Norge, Estland, Sverige och Danmark). 
 
MSB byggde, tillsammans med våra partners i IHP, ett liknande FN-läger i Haiti efter jordbävningen. Konceptet har blivit något av en specialitet för MSB inom det internationella hjälparbetet.
 
Inräknat den här insatsen har MSB i nuläget ett 30-tal personer som arbetar i olika insatser i Pakistan.

För mer information:

Erik Löfgren, MSB, pressekreterare
Tfn 070-321 88 74, 073-026 14 42
 
Ulrika Edén, MSB, projektledare för insatsen
Tfn 010-240 51 26
 
 
 
Bilden visar del av det basläger MSB uppfört på Haiti.
Bilden visar del av det basläger MSB uppförde efter jordbävningen på Haiti i januari 2010.
 
Kontakt:
No such user