Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Svenska stödstyrkan blir modell för andra länder

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-05-28 kl. 10:35
1-2 juni hålls en workshop i Karlstad med representanter från 27 medlemsstater inom ramen för ett EU-projekt.
Här blandas deltagare från motsvarigheten till svenska UD och deltagare från myndigheter inom området civilskydd. 
 
Målet med projektet och workshopen är att utarbeta ett koncept för nationell förberedelse för stödstyrkeinsatser i katastrofsituationer. Konceptet ska användas av både enskilda länder och för samverkan i liknande operationer där flera länder deltar.
 
MSB samarbetar med sin tyska motsvarighet (Technisches Hilfswerk) i detta projekt. Både Hilfswerk och den svenska stödstyrkan arbetade med undsättning och evakuering av sina medborgare från Libanon 2006.

Kontakt

För mer information kontakta Fredrika Lindholm, MSB, Enheten för insatser, 076 980 99 eller  Lars Johansson, MSB, Enheten för insatser, 070 560 28 49.
Kontakt:
No such user