Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Svensk expert från MSB i Japan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-13 kl. 00:00
Per-Anders Berthlin reste på söndagseftermiddagen från Sverige för att ansluta till ett UNDAC-team på uppdrag av FN för att stödja räddningsarbetet i Japan efter jordbävningskatastrofen. Hans medverkan i insatsen koordineras från Sverige genom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

 - Jag deltar som expert inom området sök och räddning och i UNDAC-teamet är vi sex experter från olika länder i världen där jag genom MSB representerar Sverige, berättar Per-Anders Berthlin.

 

Per-Anders BerthlinPer-Anders Berthlin bor i Sunnansjö, Ludvika i Dalarna och har tidigare bland annat bott i Sigtuna under 20 års tid. Under åren 1997 till 2007 arbetade han inom dåvarande Räddningsverket (numera MSB) med bland annat utveckling av just sök- och räddningsstyrkor. Dessförinnan arbetade han inom kommunal räddningstjänst. 

 

- Jag gjorde mitt första utlandsuppdrag 1994 och har sedan dess medverkat vid flera internationella insatser. Jag känner mig hedrad att jag nu får bidra med mina kunskaper i räddningsarbetet i Japan, säger Per-Anders Berthlin.

För mer information

MSB:s presstjänst telefon 070-321 88 74

 

Läs mer om snabba räddingsinsatser

 

 
Kontakt:
Nina Åkermark Nina.Akermark@msb.se