Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Ny transport till Haiti på söndag

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-01-29 kl. 11:49
Ytterligare en C-17 till Haiti och Port-au-Prince beräknas lyfta från Örebro flygplats på söndag kväll med cirka 40 ton last och 4 passagerare.
En av passagerarna är svensk och ska arbeta för MSB som administratör i baslägret. Två är från norska DSB och ska arbeta som tekniker i lägret och den fjärde, från Finland, ska arbeta som ICT-tekniker för OCHA.
 
Lasten består i huvudsak av svenska och norska baslägerkomponenter. FN har efter ett ökat behov av personalplatser begärt en ökning av lägrets storlek från 200 till 300 personer. Efter denna sändning är baslägret uppe i denna kapacitet.
 
Med söndagens last medräknad, har Sverige sänt över 110 ton materiel till Haiti inom ramen för IHP-samarbetet.
 
 
Kontakt:
No such user