Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hjälpsändningar till Pakistan lyfter på torsdag från Örebro

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-08-25 kl. 17:48
MSB skickar på torsdag ytterligare två vattenreningsverk och sammanlagt 28 elverk till det översvämningsdrabbade Pakistan.
Två Iljusin 76-plan lastas på Örebro flygplats och lyfter på torsdag förmiddag med destination Multan, en flygplats i ett av de drabbade områdena. Elverken är svenska medan reningsverken ställts till förfogande av MSB:s tyska motsvarighet "Technisches Hilfswerk".
 
Fem svenska och fyra tyska tekniker flyger också på torsdag för att sätta upp utrustningen och utbilda lokal personal för den fortsatta driften. MSB har nu ett 15-tal personer som arbetar med olika uppgifter i Pakistan - i första hand i området kring Multan.
 
De tre reningsverk som tidigare skickats till Pakistan är nu uppsatta och producerar nu  rent vatten till delar av den drabbade befolkningen i området.
 
För ytterligare information kontakta MSB:s pressjour 0703 21 88 72.
 
 
Svenska vattenreningsverk lastas av i Pakistan.
Avlastning av materiel vid brandstationen i staden Kot Addu, Pakistan, där första vattenreningsanläggningen satts upp. Foto: Anna Hjärne, MSB.  
 
Konstruktion av färsvattentank.
Konstruktion av färskvattentank tillsammans med pakistanier som utbildas i vattenrening. Foto: Anna Hjärne, MSB.
 
barn tappar drickbart vatten i dunkar och kärl.
Barn tappar drickbart vatten i dunkar och kärl. De tre svenska vattenreningsverken kan förse cirka 18 000 personer med vatten under en tremånadersperiod. Foto: Anna Hjärne, MSB. 
 
 
Kontakt:
No such user