Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Mer hjälp till Haiti

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-01-14 kl. 18:38
Under lördag och söndag avgår sammanlagt tre flygplan med destination Haiti. Sverige och MSB bygger ett basläger för FN-personal och sammalagt ca 20 svenskar skickas till Haiti för att bygga lägret med elektriker och vvs-personal.
Teamet är också självförsörjande med mat och andra förnödenheter. Allt för att inte belasta det drabbade landet.

Transporterna är också ett samarbete mellan de nordiska länderna. Norge, Danmark och Finland bidrar också med basläger och utrustning, liksom Estland.
 
Ett fraktplan går från Arlanda på lördag, det gemensamma nordiska planet, en C17 från svenska försvaret flyger från Örebro. Det är fortfarande inte klart när och varifrån en tredje flygningen görs.

-Det är läget just nu torsdag kväll, säger Thomas Eneström, en av de ansvariga för MSB:s insats. Detaljer och tider kommer att förändras hela tiden, det är normalt vid den här typen av insatser.
 
Den svenska insatsen i Haiti finansieras av Sida.
 
 

Kontakt

Karin Wiklund
0703-21 88 74
Kontakt:
No such user