Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB-utbildad styrka sattes in efter terrordåd

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2009-11-29 kl. 16:00
Mindre än två veckor efter att MSB avslutade sin utbildning av sök- och räddningsstyrkor i Pakistan skickades en av styrkorna för att delta i räddningsarbetet efter terrorattacken i staden Peshawar.
MSB har under drygt två år utbildat så kallade USAR-team (Urban Search and Rescue) i städerna Islamabad och Karachi.
 
– En del av det tunga USAR-team vi utbildat i Islamabad sattes på torsdagen in i sökandet efter innestängda offer bland de sex hus som kollapsade efter terrorattacken, säger Daniel Hjärne, projektledare för kapacitetsutvecklingssatsningen i Pakistan.
 
Hjärne har ännu inte fått några rapporter om hur sök- och räddningsstyrkan lyckats, men han säger:
– Jag såg styrkan i arbete i nyhetsinslag, bland annat i Rapport. Terrorattacken var fruktansvärd, samtidigt kändes det positivt att se styrkan i arbete och att kunskaperna vi förmedlat kom till användning.
   
För MSB återstår inom projektet nu enbart några få kompletterande utbildningsmoment. Totalt har MSB utbildat 172 kvinnor och män till de två sök- och räddningsstyrkorna.
Kontakt:
No such user