Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB skickar personal till Chile

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-03-02 kl. 16:38
Det är nu klart att MSB bidrar med insatschefen i det bedömnings -och samordningsteam som EU skickar till Chile. Teamet ska ha kontakt med chilenska myndigheter och gemensamt med dem kartlägga och planera den hjälp som EU-länderna ska sända till Chile.
Dessutom bemannar MSB, tillsammans med Danmark, det supportteam som bistår bedömningsteamet med praktiskt stöd. MSB:s medarbetare i supportteamet är logistikexpert.
 
MSB:s insatspersonal har erfarenhet från liknande insatser och är båda spansktalande.
 
Sida är med och finansierar insatsen.
 
- MSB har beredskap för ytterligare insatser, men att vi behöver få klart att det fyller behov från de chilenska myndigheterna och att det koordineras så att vi inte skickar onödiga resurser, säger Stina Sjölin enhetschef för internationella insatser vid MSB.
 
Kontakt:
No such user