Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

MSB skickar hjälp till Pakistan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-08-13 kl. 09:15
Pressinbjudan: Ett fraktplan, Iljusjin 76, avgår lördag förmiddag till Pakistan. Ombord finns tre reningsanläggningar, med tillhörande utrustning och personal. Vattenreningsvätska för direkt rening av t ex regnvatten finns också med.
Planet kommer till Örebro flygplats idag på eftermiddagen och lastas i eftermiddag/kväll.
 
Sju personer - i första hand tekniker/instruktörer för reningsanläggningarna följer med. Tidigare har två personer åkt till Pakistan för att förbereda ankomsten och bland annat lösa kontakterna med lokala myndigheter så att utrustningen snabbt ska kunna fraktas vidare och nå de drabbade områdena så snart som möjligt.
 
Massmedierna är välkomna att följa och ta bilder vid lastningen av planet på Örebro flygplats fredag 13 augusti  mellan kl 17 och 19 (tiden kan ändras, som alltid när det gäller sådana här transporter).
 
Tillfälle kommer då också att finnas att intervjua insatsledaren och någon mer i styrkan. Eventuellt kommer också tf chefen för MSB:s avdelning för internationella insatser att finnas där.

Kontakt

Hör gärna av er till Gunno Ivansson om ni tänker komma.
Gunno Ivansson 0703-21 88 74
 
Vid ankomst till flygplatsen fredag, åk till Fraktterminalen
Fri parkering finns utanför Fraktterminalen.
Anmälan sker i vakten tel 019-307038 (för besöksbadge och reflexväst)
Kontaktperson för flygplatsen VD Mikael Smedberg mob. 070-3237018
Kontakt:
No such user