Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

IT-expert från MSB till Japan

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-03-21 kl. 15:25
En IT-expert ur MSB:s personalpool deltar i det EU-team som anlände till Japan under helgen. Deras uppgift är att koordinera det internationella hjälparbete i Japan.
I lördags den 19 mars ankom det EU-team som satts samman till Japan för att stödja samordningen och koordineringen av det internationella hjälparbete som pågår i Japan.
 
Från Sverige deltar IT-experten Johan Gyllefjord från Luleå. Han ingår i MSB:s personalpool för insatspersonal och hans medverkan i EU-teamet koordineras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.
 
Sedan en drygt vecka tillbaka har sök- och räddningsexperten Per-Anders Berthlin från Ludvika för MSB:s räkning ingått i ett UNDAC-team från FN i Japan. Hans uppdrag avslutas tisdagen den 22 mars och Per-Anders Berthlin återvänder då till Sverige.
 
Per-Anders Berthlins uppdrag har bland annat bestått i arbeta med att koordinera de humanitära hjälpinsatser som genomförs i Japan.
 
MSB fortsätter att förbereda att kunna skicka olika hjälpsändningar med utrustning och materiel till Japan. Bland annat står MSB redo att med några timmars varsel kunna skicka vattencontainrar för dricksvatten och 25.000 filtar till Japan så fort beslut fattats av samordningsorganet inom EU.
 
För mer information: MSB:s presstjänst tfn 070-321 88 74
Kontakt:
No such user