Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Första MSB-transporten framme i Port-au-Prince

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-01-18 kl. 11:30
Kl 10:45 svensk tid landade den C-17 som MSB har hyrt in för Haiti-insatser på Port-au-Princes flygplats. Därmed är den första av de tre transporter som MSB ombesörjer framme i Haiti.
Nu följer en intensiv period för den medföljande personalen, som ska övervaka avlastning och upprätta kontakter med FN på plats för att planera uppförandet av baslägret.
 
Lägret fraktas i två olika flygplan av utrymmesskäl. Den första flighten anlände i lördags till Santo Domingo, varefter materielen ombord omlastades på lastbil för landtransport till Port-au-Prince. Lastbilskonvojen förväntas komma fram under måndagen.
 
Den Boeing 737 som lyfte söndag lunch med destination Port-au-Prince fick under natten till måndag svensk tid landa i Santo Domingo. Passagerarna, 56 personer från MSB, Läkare utan gränser och Röda Korset, avvaktar vidare transport till Haiti.
Kontakt:
No such user