Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Statistik för räddningstjänstens insatser 2011

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-07-03 kl. 14:20
Under 2011 genomförde den kommunala räddningstjänsten 92 600 räddningsinsatser. Det var en minskning med 2 500 räddningsinsatser jämfört med 2010. Anmärkningsvärt för 2011 är att det är det lägsta antalet insatser till byggnadsbränder som har uppmätts sedan 2004. Framförallt var det insatser till bostäder som minskade.

Antalet räddningsinsatser till trafikolyckor gick ner för första gången på 15 år. De har annars ökat stadigt sedan insatsrapporten infördes. Även antalet insatser till skolbränder fortsatte att minska något. Antalet anlagda skolbränder under 2011 var dock densamma som för 2010.

 

räddningstjänst ikon    Hämta statistik för räddningstjänstens insatser 

 

Kontakt: Marie Lundqvist