Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Oron för utvecklingen i omvärlden ökar

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-01-11 kl. 10:00
MSB:s undersökning ”Opinioner 2014” visar att oron för den politiska situationen i världen, utvecklingen i Mellanöstern och i Ryssland har ökat markant. Samtidigt kan konstateras ett ökat stöd för ett värnpliktsbaserat militärt försvar och för ökade försvarsanslag. För första gången i våra mätningar är det fler som tycker att Sverige ska söka medlemskap i Nato än som inte tycker det.

I den årligen återkommande undersökningen "Opinioner" mäter MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) den svenska allmänhetens uppfattningar i frågor avseende samhällsskydd, beredskap samt försvars- och säkerhetspolitik. Undersökningen genomfördes som en webbenkät under oktober till november 2014.

Pressmeddelande: Oron för utvecklingen i omvärlden ökar

 

Opinioner 2014: Allmänhetens syn på samhällsskydd, beredskap, säkerhetspolitik och försvar
I denna rapport redovisas resultaten av undersökningen Opinioner 2014. Undersökningen, som genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och...
Publikationsnummer:
MSB802
 
 
Kontakt: MSB:s presstjänst infoiberedskap@msb.se