Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Kostnader för störningar i infrastrukturen

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-11-02 kl. 08:00
I en ny rapport har VTI på uppdrag av MSB gjort en genomgång av metodik och datatillgång för skattning av samhällskostnader vid störningar i väg- och järnvägstrafik.

Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv innebär störningar på väg och järnväg kostnader till följd av förseningar, utebliven produktion, omledningar etcetera. Rapporten tittar på om det går att få fram hur stora kostnaderna är? Finns det tillräckligt med tillgänglig data för att det ska vara möjligt att skatta de samhällsekonomiska effekterna av större störningar?

Rapporten innehåller fallstudier som illustrerar metodiken och vilket databehov som finns. En slutsats är att brister i datatillgången medför svårigheter att skatta de samhällsekonomiska effekterna av störningar i infrastrukturen.

Kostnader för störningar i infrastrukturen - metodik och fallstudier på väg och järnväg
Denna rapport innehåller en genomgång av metodiken för beräkning av samhällsekonomiska kostnader för störningar i väg- och järnvägstrafik...
Publikationsnummer:
MSB907
 

 

Kontakt: