Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hur tar kommunerna tillvara erfarenheter från olyckor och allvarliga händelser?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-06-14 kl. 16:00
Inom ramen för ett regeringsuppdrag genomförde MSB under 2011 en studie där 86 personer från 30 slumpvis utvalda kommuner intervjuades om hur de arbetar med erfarenhetsåterföring av olyckor och allvarliga händelser.
Studien visar att det inte går att ge någon generell bild av hur kommunerna arbetar med att ta tillvara erfarenheter från olyckor och allvarliga händelser.
 
Det finns kommuner där man inte har någon systematik i sitt arbete och inte heller någon samverkan mellan olika förvaltningar. Å andra sidan finns det kommuner som jobbar mycket systematiskt med alla delar i kedjemodellen, har en klar bild över vilka olyckor och allvarliga händelser som inträffat i kommunen och har ett systematiskt lärande från dessa. 
 
Hur tar kommunerna tillvara erfarenheter från olyckor och allvarliga händelser?
Sverige är i de flesta avseenden ett av världens säkraste länder. Trots detta kan den skadebörda som följer av olyckor betecknas som ett ...
Pris:
0,00 kr
Publikationsnummer:
MSB393
Antal
Ej i lager
 
Kontakt:
Mona Pütsep Mona.Putsep@msb.se