Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hur tänker en brandanläggare?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-05-02 kl. 09:43
Vad är det som driver en person att anlägga en rad av bränder och hålla en hel stad eller bygd i skräck?

I MSB:s nya rapport ”Hur tänker en brandanläggare?” reder psykologen Mats Dernevik bland annat ut begreppen när det gäller olika typer av brandanläggare. Det går till exempel inte att sätta likhetstecken mellan en brandanläggare och en pyroman eftersom de flesta människor som anlägger bränder eller döms för mordbrand inte är pyromaner.

 

Läsaren får också ta del av en tillbakablick som gjorts av ett antal
(ö)kända fall av seriebränder i Sverige. Ulf Erlandsson, pensionerad brandingenjör har gjort sammanställningen och hämtat merparten av materialet från äldre årgångar av brotts- och kriminalkrönikor.
 
Hur tänker en brandanläggare?
Få fenomen kan hålla en hel stad eller bygd i ett sådant skräckgrepp som när en serie oförklarliga bränder inträffar – ”En pyroman härjar”.
Publikationsnummer:
MSB562
 
Kontakt:
No such user