Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Hur säker är din kommun?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2010-12-17 kl. 15:14
För tredje året i rad publicerar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och MSB resultat- och resursindikatorer inom området trygghet och säkerhet. Rapporten redovisar värden och rangordning för samtliga kommuner.
- Nytt för i år är att vi presenterar ett sammanvägt värde utifrån de fyra redovisade resultatindikatorerna där data finns att tillgå för flertalet kommuner, dvs. personskador, våldsbrott, stöld- och tillgreppsbrott och utvecklade bränder, säger Ingela Stenbäck, statistiker på MSB.
 
Syftet är att ge en fingervisning om vilka som är Sveriges tryggaste och säkraste kommuner när det gäller olyckor och brott. Ytterligare ett sammanvägt värde visar vilka kommuner som trots mindre gynnsamma lokala förhållanden har få olyckor och brott, vilket indikerar vilka kommuner som bedriver ett bra trygghets- och säkerhetsarbete.
 
I årets rapport studeras trygghets- och säkerhetsarbetet närmare inom tre områden nämligen:
  • Skillnad mellan oro och faktisk utsatthet
  • Viktigt med snabb hjälp i akuta situationer
  • Lokal närvaro styr fördelning av resurser

 Rapporten visar att andelen människor som oroar sig för att drabbas av olika händelser är betydligt större än andelen som uppgett att de drabbats.

 

 
Rapporten

 

För mer information:

Ingela Stenbäck, statistiker, MSB 010-240 5669
MSB:s presstjänst 070-321 88 74

 
Kontakt:
Karoline Sjölander Karoline.Sjolander@msb.se