Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

4,7 miljarder för att förebygga drunkning

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-10-15 kl. 08:32
Den totala kostnaden för drunkningsförebyggande arbete uppgick till 4,7 miljarder kronor 2011. De mest kostnadsdrivande åtgärderna är säkerhetskonstruktion i båtar, beredskap och bevakning samt simskola.

Inom förebyggande av drunkningsolyckor görs också stora ideella insatser av bland annat Sjöräddningssällskapet och Livräddningssällskapet. Detta visar en ny rapport från MSB med beräkningar av den årliga samhällsekonomiska kostnaden för förebyggande av drunkningsolyckor.

Samhällets kostnader för att förebygga drunkningsolyckor: Resultat
Denna rapport innehåller beräkningar av den årliga samhällsekonomiska kostnaden för förebyggande av drunkningsolyckor. Den är en del i en...
Publikationsnummer:
MSB600
 
 Den rapport är en del i en serie av studier avseende hur mycket samhället investerar i förebyggande arbete inom olika områden. I rapporten redovisas en sammanfattning av de beräkningar som är gjorda. En mer utförlig beskrivning av beräkningarna finns i rapporten "Samhällets kostnader för förebyggande av drunkningsolyckor – beräkningar" (MSB 601-13). Rapporten finns enbart som PDF.
Kontakt: Linda Ryen