Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

WIS 3, WIS-app och nationella riktlinjer

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-11-30 kl. 13:34
November har varit en månad fylld av WIS-nyheter, med release av WIS 3 med nya funktioner och nytt gränssnitt och rykande färska nationella riktlinjer. Dessutom är den nya WIS-appen klar att släppas, där de som är behöriga nu kan få samma driftinformation för Rakel som finns i webbaserade WIS.

WIS 3 har varit i drift i drygt tre veckor och reaktionerna från användarna har varit positiva. WIS har fått många nya funktioner som underlättar för alla inblandade att få en överblick av en händelse. Kartfunktionerna har också utvecklats och det nya gränssnittet gör det lättare att snabbt hitta information.
Läs mer om WIS 3 och de nya funktionerna

Nya appen

Snart lanseras även den nya versionen av WIS-appen. Appen är klar och kommer inom kort att vara tillgänglig för nedladdning i app-butikerna. WIS-appen har utvecklats så att man ska kunna läsa de flesta typer av noteringar till exempel kartposter och lägesrapporter. Detta innebär också att all driftinformation för Rakelnätet nu är fullt läsbar i appen.

Nationella riktlinjer

De nationella riktlinjerna för samverkan och informationsdelning i WIS blev i samband med releasen av WIS 3 publicerade på MSB:s webbplats. Det finns även en sammanfattning av riktlinjerna tillgänglig.
Läs mer och ladda ner dokumenten

 


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt: wis@msb.se