Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vill du veta mer om Tetra Voice Gateway (TVG)?

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2015-09-24 kl. 17:50
Vi får mycket frågor om och när vi ska erbjuda tillgång till Tetra Voice Gateway (TVG) i Rakel. Detta då flera av Rakels användarorganisationer står inför att investera i ny eller uppgradering av befintlig utrustning för sina lednings- och kommunikationscentraler. Här kommer svar på några frågor om detta.

Pilotprojekt startar

Inom kort kommer vi att starta ett pilotprojekt som i förlängningen syftar till att erbjuda våra kunder en ny tjänst, Kundanslutning TVG (Tetra Voice Gateway). Tjänsten möjliggör att du som användarorganisation kan ta del av den funktionalitet som TVG erbjuder utan att själv behöva investera i och drifta ny infrastruktur.

Målet är att våra användarorganisationer ska kunna utnyttja en hel eller delar av centralt placerade TVG, där varje användarorganisations specifika behov av klienter är direkt relaterad till den investering som görs.

I och med att TVG:n placeras i Rakels infrastruktur kan MSB också säkerställa adekvat drift och underhåll, på samma sätt som för vårt övriga nät. Därigenom säkerställs också att mjukvara och funktioner är kompatibla med övriga nätelement.

Lansering under 2016

Vår intention under förutsättning att piloten faller väl ut är att lansera en tjänst under första halvan av 2016.

Återkoppla gärna

Vi vill gärna att ni återkopplar om ni har frågor, tankar idéer på saker som vi bör ta höjd för i piloten.

Mer information om TVG

Det är i princip inga nya funktioner i TVG. Istället framtidssäkrar vi gränssnittet mot Rakel genom att erbjuda ett IP-baserat gränssnitt, istället för som idag ett trådbundet via E1. Genom IP erbjuds mer flexibla lösningar på kundens sida.

Har du några frågor?

Kontakta josefina.stolt@msb.se


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Josefina Stolt Josefina.Stolt@msb.se