Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Västra Götaland övar informationsdelning i Rakel och WIS

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2016-03-09 kl. 10:37
Sedan 2014 genomför Länsstyrelsen i Västra Götaland regelbundna regionala samverkansövningar för att öva länets förmåga att dela information och skapa samlade lägesbilder vid samhällsstörningar med Rakel och informationssystemet WIS. Den 7 mars hölls en övning med ett sextiotal medverkande kommuner, räddningstjänstförbund och myndigheter.

Rakel och WIS används i länet som stöd för ledning och samverkan på regional och nationell nivå. Därför är det viktigt att aktörer i länet har förmåga att använda dem, menar övningsledaren Markus Green på Länsstyrelsen i Västra Götaland i en sammanfattande artikel om övningen.

Övningen är den största övningen som hittills gjorts i länet, sett till antalet aktörer.

Samverkansövning i Västra Götaland 7 mars

Mer information

Västra Götaland höjer sin krisberedskap med Rakel


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se