Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Vasaloppet kör Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2012-02-27 kl. 10:25
Vasaloppets vintervecka startade upp fredagen den 24 februari. Under tävlingarnas alla nio lopp kommer man att använda sig av kommunikation via Rakel för sina sjukvårds- och räddningsfunktioner.

Att använda sig av Rakel innebär stora fördelar att kommunicera med exempelvis ambulans om det krävs vid ett olycksfall. Systemet säkerställer också därmed en bättre kommunikation mellan organisationerna och ger en bättre säkerhet för deltagarna.

 

Vasaloppet tillsammans med Landstinget Dalarna står för initiativet och med stöd av MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap samt mobilstationsleverantören Swedish Radio Supply som levererar cirka tjugofem Rakelterminaler.

 

Läs hela pressmeddelandet om Vasaloppet och Rakel här

 

Vasaloppets webbplats

 


 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se