Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Välkommen till det nya krisberedskapsåret!

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2017-02-02 kl. 16:00
Ett nytt verksamhetsår har börjat och mycket är på gång. Rakel och ledningssystems verksamhetschef Minna Nyman berättar om av några av de saker som kommer att hända under året.

Minna Nyman, ett nytt verksamhetsår ligger framför oss, vad kan du berätta om 2017?

– Vi kommer att fortsätta vårt arbete med att stärka Rakel och göra våra tjänster mer användarvänliga. I Bravur-projektet förstärker vi nätet genom att byta ut växlar och ett stort antal radiobasar och uppgraderar till den senaste mjukvarureleasen.Minna Nyman, verksamhetschef Rakel och ledningssystem

– Vi håller även på att ta fram en WIS-applikation. Appen testas just nu av ett antal personer så att vi säkerställer att den uppfyller våra krav när den sedan ska lanseras under våren. Det är kul, för det här är saker som kommer att märkas för våra användare.

Kan du nämna något mer som händer under året?

– Utöver att vi stärker de leveranser vi har i dag arbetar vi även med att komplettera och framtidssäkra kommunikationstjänsterna med trygga och robusta datatjänster. De kommunikationstjänster som MSB har att leverera spelar också en nyckelroll när förändringar i vår omvärld påverkar Sveriges behov av att utveckla ett effektivt totalförsvar.

 – I mars går vi även live med ISI, gränsöverskridande kommunikation mellan Sverige och Norge. Den 17 mars 2017 är det magiska datum då ISI-tjänsten blir tillgänglig. Sen pågår också planeringen för årets Rakeldag den 5 oktober för fullt.

Välkommen till det nya krisberedskapsåret!

 


Så rustas Rakel för framtiden

Alla nyheter om Rakel

Kontakt:
Marie Persson Marie.Persson@msb.se