Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Utvärdering av kommunikation i Rakel till flyg och helikopter

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2011-09-20 kl. 16:38
Ett test där man tittat på hur man kan anpassa Rakel för kommunikation till flygplan och helikopter har genomförts under 1 juli till 31 augusti i Stockholms län och delar av Uppsala län tillsammans med Rikspolisstyrelsen (RPS), Kustbevakningen och Stockholms läns landsting. Testet håller nu på att utvärderas.
Foto på helikopter– De medverkande har upplevt en tydlig förbättring i kommunikation till och från helikopter och flygplan. Nu inväntar vi en rapport med rekommendationer ifrån konsortiet (SAAB, Cassidian och Eltel Networks) i början av oktober. Sedan beslutas hur MSB kommer att gå vidare med detta i resten av landet, säger Birgitta Åberg, projektledare på MSB Rakel.
 
Rakelsystemet behöver uppgraderas för att kunna användas i luften utan att orsaka störningar i nätet eller i grannländernas Tetrasystem.

Kontakt 

Har du frågor om Rakel och luftfarkoster, ta kontakt med:
  

 

Läs alla nyheter om Rakel

 

Läs mer om Rakel

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se