Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Uppdaterad kravspecifikation för kundapplikationer som ansluts till Rakel

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-10-11 kl. 09:02
Kravspecifikationen för kundapplikationer för anslutning till Rakel har uppdaterats. Nu kan produktleverantörer också ansöka om godkännande. Tidigare har detta bara gällt kunder och partners till MSB Rakel.

En ytterligare förändring berör Cassidians applikationsforum TWISP. De har ändrat sina servicenivåer och priser för medlemskapet. Tidigare fanns det en gratis form av medlemskap som nu har tagits bort.

Här finns dokumentet Kravspecifikation för kundapplikationer

Om godkännande av kundapplikationer

MSB ska godkänna alla applikationer som ansluts till Rakel. Detta görs för att säkerställa att applikationerna inte innebär några risker för systemets säkerhet, tillgänglighet, kapacitet eller drift. Applikationer kan bestå av mjukvara och/eller hårdvara.

Kunder, partners och produktleverantörer kan ansöka om godkännande. Kund som vill ansluta en redan godkänd applikation behöver endast anmäla detta.

Applikationerna ska uppfylla alla de krav som beskrivs i kravspecifikationen.

Ansökan görs på blanketten Ansökan om godkännande av eller anmälan om produkter för Rakel under blanketter.

Efter att MSB mottagit blanketten och underlagen och gjort en analys får kunden svar på om applikationen är godkänd att anslutas till Rakel.

Läs mer om godkännande av utrustning för anslutning till Rakel

Blanketter


Läs alla nyheter om Rakel

Läs mer om Rakel

Kontakt: Johan Kleberg johan.kleberg@msb.se