Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsida Nyheter Webbkarta Sökfunktion Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakt

Välkommen till MSB! Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt samt för statistik. Om du fortsätter, utan att ändra dina inställningar, så godkänner du att cookies från msb.se används.
Läs mer om kakor och hur vi använder dem samt hur du kan ändra dina inställningar

Trygghetslarm säkras med Rakel i Östersund

Tipsa om artikeln
Publicerad: 2013-06-14 kl. 13:13
Vissa trygghetslarm i Östersund ska säkras med Rakel. – Där det kan finnas problem med annan telefoni kommer vi att använda Rakel, säger Kjell Thuné, tekniker i kommunen.

Östersund är först i landet med att använda Rakel för hemtjänstens trygghetslarm.

– Den fasta telefonin via kopparkabel kopplar Telia ner undan för undan. IP-telefoni eller mobilnätet är två lösningar. Men vi måste ha fler alternativ och med Rakel har vi inte hittat några brister. Vi har i stället fått bättre ljudkvalité, säger Thuné.

Östersunds kommun har 1 500 trygghetslarm. Vissa finns hos boende dit hemtjänstpersonalen har åtta mil enkel resa. Men brister i täckningen är inte enbart ett glesbygdsproblem.

– Det kan lika gärna vara inne i stan som täckning med IP eller GSM är instabil, och där kommer vi att använda Rakel.

Det handlar totalt om ungefär 15 procent av trygghetslarmen.

Läs hela artikeln i tidningen Tjugofyra7

 

Kontakt:
Karin Meibrink Karin.Meibrink@msb.se